Петък, 26 Април 2024, 07:07

Балкан отново поразен от Берое

27 Февруари 2016, 19:43
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 5034 144


Напрегнат и интересен мач изиграха тази вечер Балкан и Берое Стара Загора, макар и пред не толкова пълна зала, колкото феновете са свикнали да я виждат. Въпреки желанието на ботевградчани да си отмъстят за поражението от загубата в турнира за Купата, гостите и този път се наложиха със 72-80. Те водеха почти през целия мач, а домакините имаха превъзходство единствено в началото на срещата и малко преди края й.
 
До средата на първата част Балкан водеше с 9-7, но след тройка на Тихомир Желев Берое поведе. В последните секунди „зелените” изравниха при 17-17, но Пламен Алексиев вкара успоредно със сирената и първата част завърши ори 17-19.
През втората четвърт балканци затрудниха играта на съперника в нападение и за почти 4 минути гостите отбелязаха само 2 точки. Това обаче не продължи дълго и след още няколко минути игра старозагорци поведоха с 30-35. В последната атака преди почивката Марко Бръкич отбеляза под коша, а резултатът бе 36-39.
 
Берое запази превъзходството си и пред третата част. Минута и половина преди края тя нарасна на 7 точки, което накара треньора Михаил Михайлов да поиска прекъсване за отбора. Бръкич отново намали до 5 точки, а секунди преди края не пропусна и от тройката и резултата се оформи на 53-56.
Последните 10 минути бяха най-напрегнати, а двата отбора започнаха да играят с по-голям хъс, отколкото в началото на двубоя. Гостите обаче направиха серия от 7-0, а Остън Барнс успя да отмъкне топката и да забие. Мартин Дурчев отговори със същата атака, а след него Бръкич наниза поредната си тройка и разликата се стопи до 62-64. Дурчев добави още две точки и цифрите се изравниха, а след кош и фаул на Мартин Маринов „зелените” излязоха с 3 напред. 2:30мин. преди края силите отново се изравниха при 70-70, след което старозагорци дръпнаха с 4 напред. Въпреки опитите до края, Балкан не успя да обърне.
 
Най-много точки за домакините отбеляза Марко Бръкич – 18. Капитанът Мартин Маринов завърши с 14 точки, Душан Цветкович вкара 12, а Дурчев – 9 точки.

Следващият мач на Балкан ще бъде на 5 март (събота) от 19:00ч. в Арена Ботевград срещу носителят на Купата Рилски спортист Самоков.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Балкан

Подобни новини

Коментари (144)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 19:51

    Чакаме треньора да дойде. Явно пак немогат да се съберат.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Аз 27 Февруари, 19:55

    Или им е платено до края на сезона да не играят ;)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 19:55

    Немогат да бият изморен отбор. За една седмица Берое игра мач за 3то място и в балканската лига и мача днес. 3 мача за една седмица. Балкан почива цяла седмица и пак кръгла 0

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 19:58

    Сега пак ще са виновни Луканое, Георгиев и М. Маринов.
    Колкото по - рано се махне Мишо от баскетбола е Ботевград толкова по - добре за Балкан. То бива ама готов отбор с добри играчи да не можеш да мотивираш. И не очаквайте кой знае каква промяна и при новият треньор. Този не знае къде идва и изобщо няма да се орентира до края на сезона.
    Нещастници съсипаха добрият отбор

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:01

    С новото ръководство дойдоха и поблемите. Мишо тръгвай си

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:03

    Баскетбол в Ботевград вече няма да има! Проумейте го и свиквайте, колкото и да ви е трудно!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:06

    Михале, имай малко достойнство и бъди мъж, ако знаеш значението на тези думи. Събирай си багажа. От както ти оглави отбора освен да го дърпаш ма долу с твойта некадърност друго няма да направиш. В България има доататъчно училища...виж обявите за физколтурници

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:06

    И каква излезе тя - не е виновен треньора, а отбора! Такъв бездушен, апатичен и примирен отбор (с изключение на последната част)! Ако днес със слабата си игра искаха кажат "Падаме щото не сме във форма, а не поради партиино-парични причини, не се получи. ВЕрвайте ми! Номер 4, поздравления за коментара - взе ми думите "виновни Луканое, Георгиев и М. Маринов." С поправка на името на ЛуканоВ, ако позволиш! :)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:08

    Мишо не ставаш момчее. Сега пак ли Опушения ще ти е виновен. Промяната с ноеият кмет, който синизбрахме, ако е навсякъде, както в баскетбола нямам думи.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:08

    много се измориха балканци... не са във форма ( физическа) явно бе на всички или само на мен?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete