Петък, 26 Април 2024, 23:16

Кадетите (16) водени от Петър Клечков загубиха от Дания

24 Юли 2012, 07:16
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2378 1


Нашите ще играят за разпределение на местата от 9 до 16

Националният отбор на България за кадети (16) допусна трето поражение на Европейското първенство, дивизия В. Този път нашите паднаха от Дания с 57-60, след като в края имаха шанс поне да изравнят. Българите поведоха след третата част, но силно начало на последната донесе успеха на скандинавците. Така нашите завършват на четвърто място в група В и продължават да играят за разпределение на местата от 9-о до 16-о. Там, в т.н. Група G, те ще срещнат отборите на Финландия и Беларус, а днешната им загуба от Дания ще се зачита за класирането.

Първата част бе равностойна, като в нея и двата отбора имаха моменти, в които бяха напред в резултата. Големи разлики обаче така и не се получиха и след десет минути Дания бе напред с 14-12. През втората четвърт нещата на терена се развиваха по същия начин, а по-малко от четири минути преди края й българите бяха напред с 1 точка. До почивката обаче нашите не вкараха нито кош, докато Дания направи серия от 9-0 и след 20 минути водеше с 28-20.

Разликата стигна и до 10 точки в третата част, но постепенно нашите се разиграха и почнаха да намаляват. Три минути преди края й българите дори поведоха, а с тройка на Цанко Краев в последните секунди резултатът стана 45-40 в наша полза. Последната четвърт обаче почна зле за нашите, които допуснаха съперника да направи серия от 9-0 и си върна водачеството. Алекс Уандие спря устрема на съперника с тройка, но пък датчаните пак се откъснаха и дръпнаха със 7 точки. Това не отказа нашите, които се доближиха само на 2 точки, като имаха шанс и да изравнят. Румен Василев обаче пропусна, а след това датчаните вкараха един наказателен удар и спечелиха мача.

Румен Василев бе най-резултатен за нашите с 20 точки, като хвана и 7 борби, а Денис Петков се отчете с 12 точки и 7 асистенции.

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete