Петък, 26 Април 2024, 22:57

Петър Клечков: Всяка победа е за Ботевград, не очаквах такава разлика

22 Октомври 2012, 06:55
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2355 1


Много щастлив от победата на отбора си в първия кръг на НБЛ бе старши треньорът на Балкан Петър Клечков. Ботевградчани записаха разгромна победа над Рилски спортист у дома и направиха сериозна заявка за сезона. Ето първите думи на Клечков след срещата:

„Посвещавам победата на всички зрители в залата и на целия Ботевград. Тази победа е за тях, всяка една победа. Готвихме се много време за мача с Рилски спортист, но не очаквах такава разлика. Очаквах около 10-15 точки. Момчетата играха добре и в нападение, и в защита. Всичко, което бяхме тренирали, се получи.“

В третата част Балкан пречупи своя съперник, а затова какво е казал на играчите си на полувремето, Клечков заяви:„На почивката казах на момчетата, че не е задължително да вземем мача на всяка цена, но да играем добре. Те много добре знаят отношението на цялата общественост и общината в Ботевград – трябва да играят за тях. А като играят за тях, показват добра игра.”

За това кое е помогнало на отбора да напредне толкова много през последните седмици и представянето на играчите, специалистът каза: „Контролите с Лукойл Академик ни помогнаха много, защото те са един класен отбор и предпочитам да играем с такива съперници, да ни пазят по-агресивно, за да сме по-добри срещу другите отбори.“

Гардовете в състава на Балкан бяха на много високо ниво, и това вдигна целия състав за успеха:„Всички играха добре. Надявам се във всеки мач играта на гардовете да върви. Единствената забележка, която имам около този мач е, че можеше да играем малко по-агресивно, но смятам, че с времето ще го постигнем.”

Относно следващия съперник на Балкан – Левски, Петър Клечков коментира: „Левски е силен съперник, но ние отиваме да играем добър баскетбол, а защо не и да победим.”

Източник: http://gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete