Петък, 19 Април 2024, 04:57

Балкан с победа при визитата си във Варна

25 Февруари 2012, 20:14
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2211 0


Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при визитата си на Черно море (Варна) с 66:54 в мач от XIX кръг. Станимир Маринов вкара 23 точки за „зелените”, а Димитър Маринчешки се отличи с „дабъл-дабъл” – 10 точки и 13 борби.

Георги Давидов завърши с 13 точки за варненци, а Пламен Алексиев и Васил Кьосев вкараха съответно по 12 и 10.

Срещата започна с размяна на успешни атаки, но след това гостите от Ботевград в лицето на Филипов и Маринов успяха да организират по-добре играта си и не оставиха никакъв шанс на съперника - 19:13 след първите десет минути.

В началото на втората четвърт Кьосев наниза пет безответни точки и намали пасива на „моряците” до само една точка. Последваха няколко пропуска и под двата коша, като домакините показаха добра защита, но в нападение мерникът им сериозно изневери. Това позволи на ботевградчани отново да стигнат до девет точки аванс, но в последната атака на Черно море Илиев наниза тройка за 27:33.

Третият период започна по най-лошия възможен начин за възпитаниците на Любомир Минчев, след като варненци направиха поредица от пропуски, а под другия кош Маринчешки и Маринов не пропуснаха за 39:29. Последва тайм-аут за домакините, но указанията на Минчев останаха само на хартия, като до края на третия период  „зелените” не изпуснаха инициативата и дръпнаха със 17 точки – 56:39.

През заключителните десет минути на мача „моряците” имаха шанс да скъсят пасива си и да опитат обрат, но Кьосев и съотборниците му направиха поредица от глупави грешки и така разликата стигна до 20 точки – 63:43 след тройка на Ивайло Касабов. Гостите сякаш помислиха, че всичко е свършило, но „моряците” затегнаха защитата, което доведе разликата до само 12 точки, но силите на домакините не стигнаха за повече и сирената прозвуча при 66:54 в полза на Балкан.

Източник: http://sportal.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete