Петък, 17 Май 2024, 09:07

Балкан загуби дербито с Левски с 71 : 90

27 Октомври 2012, 20:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3091 5


"Балкан" загуби от един от най-сериозните си конкуренти в Булсатком НБЛ
Левски победи Балкан в дербито на втория кръг на Булсатком НБЛ. „Сините” бяха домакини на срещата в зала „Арена Овергаз” и се наложиха над  с резултат 90-71.  Въпреки че "Балкан" показа силна игра и през много голяма част от срещата бяха равностойни на съперника си, столичани взеха своето. Те вече са с две победи в актива си, а Балкан – с победа и загуба.
През първото полувреме зрителите в залата видяха много обрати и изравнявания, а отборите водеха битка за надмощие. Най-голямата разлика в полза на който и да е от отборите беше 5 точки, а на почивката таблото показваше резултат 38-37 в полза на „сините”. Голямата разлика между двата отбора беше през третата част, когато домакините вкарваха непрестанно и се откъснаха с 14 точки напред. Въпреки това Балкан намали изоставането си само на 5 в средата на последната десетка, но столичани успяха д бързо да си върнат двуцифрения аванс и да доиграят спокойно мача.
Левски спечели борбата под коша с 37-27, а също имаше по-добра стрелба от средно и далечно разстояние. Точките под коша и тези от втори шанс също бяха в полза на „сините” и те логично спечелиха мача.
Марко Маринович бе над всички за победителите, завършвайки с 28 точки (4 тройки). 16 вкара Павел Иванов, а 12 – Златин Георгиев.
За Балкан с 15 точки и 7 борби се отчете Иван Лилов. 11 точки плюс 5 асистенции записа Станимир Маринов, а 10 вкара Урош Петрович.
В следващия кръг от Булсатком НБЛ Левски ще излезе в дербито за последните няколко години срещу Лукойл Академик, а Балкан посреща Черно море Порт Варна в интересен мач.

Източник: bgbasket.com

Ключови думи: Балкан

Подобни новини

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 21:10

    Къде са "разбирачите" сега?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 22:40

    А бе Балканец! смешен си

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 11:02

    Измислено първенство с участието на измислени отборчета като това на "Балкан".Това първенство не е необходимо да завършва а тези от федерацията да обяват предизвестеното класиране.Защо е необходимо да се харчат грешни пари например за пътуване на "Балкан" до Варна за да се изиграе един протоколен мач!От такива първенства няма нужда и полза!Нека бутафорното отборче на "Лукоил"да кандидаства за участие в НБА след като са толкова велики и да оставят другите отбори да се развиват по някакъв начин ако могат да напрвят това.Ако не закриване на групата и краи с баскетбола които и без това не съществува а само мъждука едва едва!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 11:56

    pylen lesh e celia mach

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 11:45

    #3 Ей тъпунгер, никой не те кара да ходиш на баскетболни мачове, а и парите които се харчат не са от твоите! Гледай си футболчето, слушай си чалгичката и не се обаждай!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete