Вторник, 23 Април 2024, 10:58

Днес "ВиК" и "Напоителни системи" официално подписаха договор

3 Февруари 2017, 16:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2770 10


От днес „ВиК Бебреш” ЕООД има официално сключен договор с „Напоителни системи” АД. Това съобщи управителят на общинското дружество Цветозар Гаврилов, днес на брифинг с медиите, който започна в 16ч. Подписването му вече е факт, благодарение на съдействие от страна на кмета Иван Гавалюгов, добави Гаврилов. Водоподаването към община Ботевград е гарантирано за едногодишен перидод, какъвто е и срокът на договора. Той продължава до момента, в който една от страните не реши да го прекрати, уточни Гаврилов. След 2011г това е първият официален договор. Тогава е  бил подписан последният, който е имал валидност до 2013г.

В новия договор няма изменение на цената за доставка на вода. Тя е определена от КЕВР от лятото на миналата 2016 година. Тогава "Напоителни системи" поиска повишаване и държавният регулатор определи нова цена - от 0,037 лв (3,7 стотинки) на 0,054 лв (5,4 стотинки) за кубик вода.
 

В договора е записано, че при положение потребяваме по-големи количества вода, ще бъде сезирана КЕВР да се промени цената, заяви управителят на ВиК. „Ако се увеличат количествата, цената пада, а ако се намалят, цената се вдига, защото тя е формирана в зависимост от разходите на „Напоителни системи”, обясни Гаврилов.
 
На въпрос, дали има напрежение между „ВиК Бебреш” ЕООД и „Напоителни системи” АД Цветозар Гаврилов заяви: „От както аз съм управител напрежение между двете организации няма, работим много добре с втория управител, помагаме си един на друг”.
 
"С констативни протоколи доста от старите положения са премахнати. Те не са описани в договора. Там където има връзки, които не могат да се осъществяват по други начини, са записани в договора", обясни Гаврилов.
 
По повод снеготопенето днес Цветозар Гаврилов предупреди,че е възможно на места замътняване на водата, докато се овладее положението.
 
По повод исковата молба на управителя на фирма „Агроинженеринг 90” , стопанисваща МВЕЦ „Бебреш”, ВиК се подготвя в двуседмичен срок да отговори. „Учудващо за мен, в последната седмица преди да дойде до мен съобщението за съдебното дело, почти всеки ден се виждахме с управителя на ВЕЦ-а и търсехме варианти водата, която излиза от ВЕЦ-а да не се харчи и отива в природата, а да може по някакъв начин да се връща в тръбите. Тогава и ВЕЦ-ът ще може да работи повече и в общината ще има достатъчно вода. Надявам се и делото скоро да приключи и отношенията между трите страни да бъдат нормализирани”, заяви Цветозар Гаврилов в заключение.  

Както вече съобщихме фирмата-собственик на МВЕЦ „Бебреш” – Агроинжинеринг – 90” предяви съдебен иск срещу ВиК „Бебреш”.  На днешният си брифинг с местните медии кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов коментира дали собственикът има основание по следния начин:
„Така са решили, така са постъпили. Дали имат основание или не, съдът ще реши. Община Ботевград е косвено въвлечена, тъй като искът е срещу общинското търговско дружество, което е сто процента собственост на общината. Според някои юристи искът е неоснователен, според други обаче може да се претендира. Дали е редно да се завежда такъв иск- е съвсем отделен момент. Към настоящия момент никой от собствениците на фирмата стопанисваща, притежаваща и оперираща с това водно съоръжение, не е потърсила контакт с община Ботевград, за да може по някакъв начин да си изрази претенциите под някаква друга форма, преди  да се заведе въпросният иск срещу общинското дружество. Доколкото знам управителят на ВиК „Бебреш” има някаква идея за нормализиране на взаимоотношенията им и предприемане на мерки, така че възможно най-ползотворно да се ползват водните ресурси в язовир „Бебреш”, но държа да подчертая, спазвайки приоритетното ползване на водите. Приоритетното ползване на водите е първо за задоволяване на питейно-битовите нужди на община Ботевград. Това е категорично и никой не може да го оспорва, нито една частна или държавна институция. Това е и нашият основен апел към всички институции, когато взимат решения, предприемат мерки, правят планове и т.н –да спазват приоритетното ползване на язовира”, каза кметът Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: МВЕЦ "Бебреш"

Подобни новини

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 17:19

    "В новия договор няма изменение на цената за доставка на вода . Повишена е от 0,037 лв (3,7 стотинки) на 0,054 лв (5,4 стотинки) за кубик вода"
    Това е "истина" по гавалиговски.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 17:25

    "В новия договор няма изменение на цената за доставка на вода . Повишена е от 0,037 лв (3,7 стотинки) на 0,054 лв (5,4 стотинки) за кубик вода"
    Това е "истина" по гавалиговски.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 17:45

    Maлоумните и крадливи недоразумения "купуват" (без да я плащат) вода по 4-5 стотинки, цапат я в изгнилите си тръби и я продават по 2 лв на хората! На това му се вика успешни бизнесмени! Същата работа като с интернета на .....

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 18:59

    Уф, тухларска гнидо, и тук ли досаждаш с "умутворенията" си? А запиши си - трохите от трапезата на Г.Г към теб са свършили! Както е свършило безвъзвратно и неговото царуване в Ботевград!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 19:16

    умУтворения? :shock:
    Който не е ходил на училище, е така...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 20:03

    Хем ушат хем зъбат що е то

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 20:43

    Даа, прав си 4. Сбъркал съм една буква! Ама ти, май си си объркал ценностите, щом непрекъснато плюеш за щяло и нещяло новото ръководство на общината без да отчетеш 12 годишното лично облагодетелстване на свитата на Г.Г. Ама то е обяснимо - ти си част от нея! Колкото си взел, алал да ти е! Ама поне мирни, седни си на д-то и се наслаждавай на живота! Запази си спомените за Г.Г и авантите за теб от него и ... толкова! Беше, ама свърши! Пък, ако все пак, решиш непрекъснато да го величаеш, подскажи му кой си! Може още нещо да ти отпусне - я 1/6 от имот, я офис в новата си сграда на пазара, или пък апартамент в блока на Дитко. Щото ти в Новачене в палата на щерка му няма да идеш! А сега наздраве и да си жив и здрав!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 21:09

    Прав съм, я! За разлика от теб! Сбъркал си не само една буква, а си сбъркал, че си се родил! Има разлика!
    Но нищо ново под Слънцето - едни се раждат да летят, а други, като теб - да пълзят за комат сух хлебец от трапезата на господарите...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 21:15

    Г-н Гаврилов, не си разговаряйте с управителя на ВЕЦа, а бързо тичайте да подадете жалба в КЗК срещу Напоителни Системи , има поне 10 основания. Бързайте!

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete