Четвъртък, 28 Март 2024, 19:51

Кандидатът за народен представител д-р В.Златева се срещна с избиратели от Скравена

23 Септември 2014, 21:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3142 1


Предизборна среща на кандидата за народен представител д-р Веселка Златева, издигната от болшинството партийни организации в община Ботевград се състоя тази вечер от 18.00ч. в с. Скравена.
„На предсрочните парламентарни избори за българските избиратели има една възможност - дали да предоставят на една политическа партия да развиват страната по пътя на замразените доходи и увеличаващите се сметки, по пътя на строителството на магистрали, по пътя на безработицата и повсеместна криза, или да се вземем в ръце и да осигурим достоен живот и справедлива държава. Ние имаме право на труд, на европейски доходи, спокойно да отглеждаме децата си, да ги образоваме в български училища и да продължат своята професионална реализация тук, а не в чужбина”. С тези думи партийният секретар на БСП в Скравена Ваня Микова откри предизборната среща в ресторант „Мираж”. Присъства и коалиционния партньор на „БСП-Лява България” от Движение „Социален хуманизъм” Цветан Миньовски.
 
„Вече е време в Парламента да влязат нови хора, необременени със своето минало, но имащи по-различно виждане за по-достоен живот за всички ни”, заяви д-р Златева, шеста в листата на 26 МИР-София област на „БСП-Лява България”.
 
Кандидатът за депутат припомни, че правителството на Пламен Орешарски започна да прави редица промени в обществения живот и най-очевидни бяха те във връщането на 5 млрд.лв. ДДС на българския бизнес, в повишаването на пенсиите, както и в политиката да задържи младите хора в страната. Като важна стъпка в работата на бъдещия Парламент, д-р Златева посочи необходимостта от промени в съдебната система и по-конкретно законите да са еднакви за всички българи. Осигуряването на банкова стабилност според нея е доста актуална тема напоследък. По линия на здравеопазването тя посочи, че е необходимо да се спре досегашната практика здравното осигуряване да се заобикаля от 40% от населението, а въвеждането на електронно здравно досие на всеки пациент ще бъде регулатор на парите от Здравната каса. „Време е да се насочат пари към общинските болници и Спешна помощ чрез дофинансиране, а не да се строят частни, помпозни болници.
По отношение на икономическия сектор, кандидатът за депутат посочи за правилна политиката на правителството на Орешарски, оздравяването на държавните предприятия. „Много частни фирми и заводи не са коректни към хората в предпенсионна възраст и на тях не им достигат точки за пенсиониране. Това трябва да има държавен контрол към всички предприятия”, подчерта д-р Златева. Тя засегна темата с обезлюдяването на българските села и обвързването на пенсиите със средната работна заплата по повод на последно тиражираните намерения на държавата да постави таван на пенсиите до 5 хил.лв., а прилагането на швейцарското правило щяло да доведе до намаляване техния размер.
В заключение д-р Златева заяви, че ако хората не излезнат да гласуват на 5 октомври, има вероятност купеният вот отново да управлява страната.  Кандидат-депутатката припомни, че с префернциалният вот се дава право един кандидат да влезе в Народното събрание с гласовете на 7% от избирателите. „ По груби изчисления на един кандидат му трябват 3 хиляди гласове, поради което коалиционните партньори на 5-то и 12 -то място, съответно Движение Социален хуманизъм и „Евророма” ще  взлезнат в Парламента след водача на листата”.

Представителят на партията - коалиционен партньор на предстоящите парламентарни избори - „Движение за Социален хуманизъм” Цветан Миньовски, посочи, че ако бъдещият Парламент не събуди икономиката, здравеопазването и пенсиите няма да бъдат изобщо на дневен ред.

В края на предизборната среща зам.председателя на ОбС на БСП адв. Христо Якимов призова присъстващите да подкрепят с префернциалния вот д-р Златева с мотив,  че по този начин община Ботевград ще има представител в българския Парламент, който да отстоява интересите на местните избиратели.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete