Понеделник, 29 Април 2024, 15:38

Корнелия Нинова: "Ние търсим политика обърната към държавата, общините и към всеки един българин"

28 Септември 2014, 22:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2825 9


При голям интерес и пълна зала приключи срещата разговор на водачът на листата на „БСП-Лява България” Корнелия Нинова тази вечер от 17.30ч в малък салон на читалище „Хр.Ботев” Ботевград. Заедно с нея с избирателите и симпатизантите на БСП се срещнаха и другите двама кандидати за народни представители д-р Веселка Златева (шеста в листата) и Борислав Георгиев от Своге (ботевградски зет и 14-ти в листата).
 
Всички кандидати в листата на „БСП-Лява България” с изключение на Корнелия Нинова не са били депутати, съобщи в началото д-р Златева. „Те са млади хора, без парламентарен опит, но никой не се е родил научен.  Тези хора са  специалисти в своята област - инженери, икономисти, банкери, лекари, учители, агроинженери”, каза Златева. Според нея тяхната необремененост с политическо минало им дава право да намерят своето място в Парламента. „Заради това, когато отидем пред урните на 5 октомври, нека гласуваме по съвест и разум. Нека да не бъдем провокирани и ние знаем, че някои срещу 20 или 30 лева ще се нахранят за една вечер, а ще гладуват за 4 години”, каза д-р Златева и подчерта, че заради честите избори, хората вече са уморени и предизборната кампания е загубила своя ентусиазъм и  енергия, както биха се извършили едни избори през 4 години. Кандидатът за народен представител от Ботевград обаяви, че не толкова преференциите са важни, колкото номера на бюлетината на "БСП-Лява България" и зад това мото застават всички млади от нейната листа. "Демокрацията от 25 години изгони много млади хора от България. Смело мога да кажа, че 80 % от лекарите, които завършват тук, заминават в чужбина. Затова смятам, че държавата може да ги върне с високи доходи и подреден живот", подчерта д-р Златева. По повод обвиненията за неуспешната коалиция с ДПС тя посочи, че БСП трябва да се разграници от досегашната си политика безкомпромисно. "Ние не трябва да правим коалиция с ДПС по начина, който го направихме миналата година. Веднъж БСП сбърка, втори път-също, трети път ние няма да допуснем това. Ако се стигне до коалиция с партията, това трябва да бъде при ясни права и задължения", каза още д-р Златева.
 
„Едва ли точно вас трябва да агитирам да гласувате за БСП. Към вас имам друго обръщение”, с тези думи започна предизборната си реч водачът на листата Корнелия Нинова. „ Благодаря ви за вашата отдаденост за каузата години наред - и когато сме грешали, и когато сме ви разочаровали. Тук съм да ви кажа, че за времето от една година и три месеца не сме предали хората и сме изпълнили и сме изпълнили част от обещанията, които дадохме пред хората, защото не ни стигна времето”, подчерта Нинова. По думите й в Парламента БСП не е имала достатъчно сериозни и последователни коалиционни партньори, за да проведе правителството докрай политиката си. Според нея за времето на кабинета на Орешарски, въпреки кризата и атаките отвън, както  и провокациите отвътре, бе свършена работа за хората - „увеличихме минималната работна заплата и обезщетението за отглеждане на дете до 2 години,повишихме детски надбавки от 35 на 50 лв. за второ дете, премахнахме данък коли, 340 хиляди семейства получиха енергийни помощи за зимата, размразихме пенсиите”, припомни досегашният народен представител.
 
По думите на Корнелия Нинова БСП има още какво много да свърши - нови работни места, производство, приходи в бюджета. Тя заяви, че основният опонент на „БСП-Лява България” е ПП ГЕРБ и отговори отрицателно на запитване „Вярно ли е, че отсега двете партии се договарят за съставяне на правителство”. „Това няма как да се случи. Хората трябва да избират между замрязаване на доходите за следващите 4 години или растеж на доходите, макар и с минимално, което ние гарантираме всяка година, или замразяване на пенсиите, или индексирането им”, категорична бе Нинова.  Тя припомни, че миналата година по време на управлението на БСП 500 млн.лева тръгнаха към общините по линия на различни проекти. „Ние искаме да продължим тази мащабна програма, но насреща имаме ГЕРБ, които казват „спираме проектите на малките населени места и пренасочваме парите към двете автомагистрали „Хемус” и „Струма”, каза Нинова.

По линия на здравеопазването кандидатът за депутат заяви, че за краткия период на управление, БСП са успели само да намалят потребителската такса за пенсионери при личен лекар от 3 на 1 лев. „Остава ни да въведем само здравната електронна карта и да разпределим средствата на спешните центрове”, допълни Нинова. По думите й на земеделците все още БСП дължи прегрупиране на субсидиите - вместо към зърнопроизводителите парите да отиват повече към производителите на плодове и зеленчуци и животновъдите. „Трябва да спрем вече тази каша в спора между собственици на земи и арендатори. Постоянно се застъпват терените и хората, които заслужават субсидии и те не ги получават, а ги получават други, които злоупотребяват с правата”, категорична бе Нинова.
 
„Много отговорно трябва да погледнат българските политици срещу изсичането на горите. И в нашата област се сече безогледно. Това не може да продължава повече. Освен,че съсипваме природата си докарваме катаклизми, като тези наводнения, които видяхме напоследък”, подчерта Корнелия Нинова.  Тя посочи, че предстои довършване на битката с монополите. По думите й правителството на БСП за малко се е справило с електроразпределеителните дружества и сега всичко тръгвало обратно при сегашния служебен кабинет. „Отново имаме лобиране на собствениците на зелена енергия и сме изправени пред повишаване цената на тока. Сред останалите задачи, които партията си е поставила да довърши според Нинова е Закона за търговските вериги, които да защити българските производители.
 
Като абсолютно ненужно определи кандидатът за депутат Корнелия Нинова намерението на Служебното правителство да вземе заем от около 5 млрд. лева. „Заварихме 3 милиарда лева в резерва, оставаме им  9 млрд. лв. Това се прави умишлено с мотив, че социалистите са оставили държавата във финансов колапс”. В подкрепа на това тя посочи, че в последните два месеца икономиката има ръст от 1,6 %, а безработицата е паднала от 13 на 10%.  
По повод намерението на служебното правителство да обяви дефицит от 4, 3 % означава, че държавата ще влезе под пълен контрол и наблюдение отвън-мониторинг, заради влошени финансови показатели. Това според Нинова е оправдание и търсене на външен аргумент от ГЕРБ да се замразят доходите през следващите 4 години, без никакви основания.
 

По отношение на АБВ Корнелия Нинова заяви, че в бъдещия Парламент, БСП ще търси с тях опорни точки за правене на обща лява политика „Ние с АБВ  се различаваме само с това, че те искат Президентска република, а ние Парламентарна Република”, каза в заключение водачът на листата за 26 МИР София област.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Парламентарни избори 2014

Подобни новини

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Септември, 22:55

    И вие, като всички останали, търсите само и единствено своя личен интерес

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Септември, 23:03

    Опитаха БСП нещо да направят, но за една година едва ли е достатъчно времето да оправят положението след ГЕРБ!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Септември, 00:11

    номер 2, стига глупости, наистина ли сте толкова тъпи, че не разбирате, всичките са едни и същи, няма бсп, няма герб, няма атака, няма....която и да е, плюят се едни други,а после всичките са на една маса за своето лично благо, а за народа и страната...средния

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Септември, 00:16

    а Вие номер 3, нима не разбирате, че БСП наистина само тя работи в този Парламент, другите се борят за политическо надмощие и т.н., явно сте проспали ефирното време!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Септември, 04:44

    Докторката да не се прави на "света вода ненапита", ами да спре да взема потребителска такса от пациентите си, както правят други лекари и тогава да се изправя пред избирателите си.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Септември, 08:35

    до #5-Имаш право да смениш личния си лекар. Избери този, който не взема такса и си реши проблема

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Септември, 10:02

    Корнелия Нинова: "Ние търсим политика обърната към държавата, общините и към всеки един българин" -25години не я намерихте и продължавате да я търсите-ТЕ ТОВА Е ПАТОЛОГИЯ ,ГРАНИЧЕЩА С ОЛИГОФРЕНИЯ- НОРМАЛНИТЕ ХОРА, КОГАТО ВИДЯТ, ЧЕ НЕЩО НЕ СТАВА СЕ ОТКАЗВАТ, А ВИЕ НЕ МОЖАХТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЩОМ ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ САМО ЗАТЪВАМЕ ПО-НАДОЛУ, ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЦЯЛАТА СИСТЕМА НА ТЪРСЕНЕ :cry: :roll: :uups: :!:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Септември, 12:30

    :D

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Септември, 12:31

    :roll:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete