Четвъртък, 2 Май 2024, 19:43

Мирослав Ралчев: Надявам се да оправдая доверието, което ми гласуваха

5 Февруари 2016, 09:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3259 41


На 2 февруари стана ясно, че новият старши-треньор на вицешампиона в НБЛ Балкан ще бъде Мирослав Ралчев. Той е родом от Ботевград, където дълги години играе и работи като треньор. До сега през сезона той водеше отбора на Академик София в А група, а преди това бе помощник-треньор в мъжкия отбор на Лукойл Академик.
 В сряда (3 февруари)Мирослав Ралчев се срещна за първи път с отбора.
 
-Как се чувствате отново начело на родния Ви клуб Балкан?
-Всеки треньор, когато поеме някой отбор, е изпълнен с очаквания и надежди. Различното е това, че е в родния ми град. По стечение на обстоятелствата, след близо 10 години работа в Лукойл Академик, отново се връщам в Ботевград.
 
-Трудно ли приехте предложението да водите Балкан?
-При нас нещата стояха така, че ръководството на Лукойл Академик трябваше да одобри или не това нещо. Аз бях на работа, имах договор, получих предложението от Балкан и казах, че е възможно да приема, само ако имам одобрението на нашето ръководство. Това е една възможност за мен. Работил съм дълго години там и исках да бъда изключително коректен към тях. Всички са страхотни. Научил съм много неща от клуба и това са неща, които не мога да приема с лека ръка без да имам съгласието.
 
Да водиш мъжки отбор е една възможност. Благодарен съм на ръководството на Балкан, че са се спрели именно мен да водя отбора, след като той е на втора позиция във временно класиране. Отборът е добър, така, че ми гласуваха голямо доверие. Радвам се за това и се надявам да го оправдая.
 
-Кой ще води момчетата на Академик София в А група?
-За сега Иван Коцев е поел ангажимент, но не знам дали ще има промени по-нататък.
 
- Стана ясно, че днес сте имали първа среща с Балкан. Каква е атмосферата в отбора и какво си казахте на нея?
- Днес имахме тренировка само във фитнеса, не във зала, така, че моето участие беше малко. На пръв поглед ми се вижда, че има много добра химия в отбора. Струва ми се, че момчетата са много задружни. Подхождат с много настроение към работата. Така изглеждат и отстрани, когато играят. Надявам се това нещо да се запази.
 
- Какви са целите пред отбора, след като разговаря с ръководството?
-Целите са отборът да играе добре и да радва в хората в града. Баскетболните феновете в Ботевград са явление, така, че тяхното внимание заслужава добра игра.
 
-Планирате ли промени в ръководството?
-Казах на всички, че не възнамерявам да сменям играчите, които са там. Смятам, че селекцията е добра. Играят добре и не планирам да освобождавам никой от играчи. До колкото знам, всичко е наред с договорите им и имам уверението от ръководството, че всичко до края на сезона е обезпечено. Дали ще привличаме нов играч, е въпрос на разговори с ръководството.
 
-Имаш ли притеснения от проблемите, които има отбора?
-Честно казано още не съм много наясно какво точно се случва. Моята информация е това, което чета в медиите за сега. Ще мога да разбера повече във времето. Надявам се тези неща да не попречат на работата в отбора и да останат встрани, защото това е извън баскетбола. Иска ми се да не се занимавам със странични неща извън работата ми като треньор.
 
-Как оценяваш представянето на Балкан до момента и нивото на другите отбори в НБЛ?
-Балкан се представят добре до момента. Мисля, че в това няма спор. Нивото никога не е постоянно. Отборите винаги се променят и никога не са така, както започват в началото на сезона. Променят се съставите, както играчи, така и треньори. Нивото е променлива величина.
 
-Кои са най-големите конкуренти на Балкан и най-сериозна заплаха за тях?
-Първенството е интересно. В по-предишния кръг Балкан загуби в Плевен, преди това победи Лукойл Академик. Така, че всеки мач е отделен . Много е трудно да кажеш кои са най-големите конкуренти. Има един отбор фаворит като Лукойл Академик, който като селекция превъзхожда, но при другите е възможно да има неясни като краен изход. Всичко е въпрос и на моментно състояние.
 
- Как приемате това, че Балкан ще бъде само след няколко седмици домакин на Купата на България?
-Факторът домакинство в Ботевград е много силен за нас, защото хората подкрепят много отбора в града. Феновете очакват с много голямо желание това домакинство. До известна степен малко се притеснявам това да не попречи и да не залее олово в краката ни, защото едно такова домакинство носи големи очаквания. Надявам се да се представим добре.
 
-Какви са личните Ви амбиции и с кого ще работите в треньорския щаб?
-В момента още сме в процес на изграждане на треньорския щаб. Все още не мога да кажа, до утре ще е ясно. Едва ли има треньор, който да няма амбиции отборът му да играе добре и да побеждава. Това е амбицията на всеки треньор и аз не съм по-различен от останалите в това отношение.


Източник: bgbasket.com

Ключови думи: Балкан , Мирослав Ралчев

Подобни новини

Коментари (41)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 09:55

    Е хубава работа-още не почнал и ще казва че Лукойл е Фаворит???!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 09:58

    Ревахте срещу Златев.И разходите на залата плаща,и тренъор ви даде.А е и престижно "Лукойл",да играе международните си срещи в нашата зала.Сигурно,някой идиот и сега ще мрънка.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:02

    #1.Ти тъп ли си?
    " Лукойл" си е фаворит в България,вече 15 години и всеки баскетболен човек го знае.Толкова по-сладка би била победа срещу тях.Та те за 15 години нямат 15 загубени мачове в България.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:06

    Това е така и го знам но точно треньора на БАЛКАН не бива да ръси че ЛУКОЙЛ е Фаворит а не Балкан но явно ти найстина си тъпчо и трудно стопляш? ?!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:14

    А дано ама на дали

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:16

    Може пък цената за освобождаване от Лукойл да е......всеки може да се сети каква.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:19

    I AZ NE MISLQ 4E E PRAVINO TRENIORA NA 2-q OTBORA V VREMENNOTO KLASIRANE DA KOMENTIRA 4E 1-Q E FAVORIT-PRIMIREN4ESKI ZVU4I-KOGA STOI4KOV I SIRAKOV GO BIHA KAZALI?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:26

    Lo6o i nedomisleno dobre izkazvane na star6i trenior :idea: :idea: :idea:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:32

    Ние след 10 на дни ще се бориме сериозно за купата в града ни е турнира а треньора ни така ли ще настрои и надъха играчите си като им казва че фаворит е Лукойл???

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 10:46

    Ами кога кмета ще оправдае доверието , което му бе гласувано

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete