Петък, 29 Март 2024, 13:37

Общината няма да помага на мъжкия Балкан този сезон

26 Декември 2011, 23:12
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2377 2


Община Ботевград няма да подпомага финансово мъжкия баскетболен отбор на Балкан поне до края на сезон 2011/2012, декларира кметът Георгиев на срещата с ръководството. Основният мотив, който бе изтъкнат, е незадоволителното представяне на отбора през изминаващата 2011-та година, според общинския ръководител.
 
През бюджетната 2011-та общинската субсидия за единствения професионален отбор на територията на общината бе 38 хиляди лева, преведени по сметка на два транша през март и април.

Освен тази целева субсидия за първия отбор, в първата половина на 2011-та бяха преведени и 30 хиляди лева за участия в състезания на подрастващите формации на баскетболния клуб, които успяха да завоюват златен медал - при 14-годишните, пето място при кадетите до 16 г. и бронзов медал - при юношите до 18 г.

На срещата с общинарите от ръководството на Балкан повдигнаха въпрос за състоянието на спортна зала Балкан и по-специално за належащата нужда от ремонт на игралния паркет и съблекалните. Освен това бе обърнато внимание, че по тавана на спортната зала вече се забелязват редица влажни петна, което е ясен сигнал за проблем с покривното покритие и предпоставка за бъдещи течове. От клуба предложиха да се сформира общинска комисия, която да инспектира спортното съоражение, да направи оценка на състоянието му и да се предвидят средства за най-належащите ремонтни дейности, за които дори може да се търси вариант за финансиране по европейски програми. По този въпрос кметът бе категоричен, че няма никакво намерение да търси или заделя средства от общината за ремонт на каквото и да било в старата спортна зала, тъй като всички усилия и средства в тази насока, ще бъдат насочени към новостроящата се.

От управата на Балкан направиха предложение на поне две от четирите ремонтирани открити площадки до залата да бъде поставена специална гумирана настилка, отговаряща на изискванията за провеждане на турнири по стрийтбол от национален и международен мащаб, тъй като тази разновидност на баскетболната игра набира широка популярност сред младежите, а се очаква в най -скоро време да стане и официален олимпийски спорт. Освен че ще могат да се провеждат турнири по стрийтбол от местен, национален и международен мащаб, както и баскетболни кампове за подрастващи, тези съвременни настилки са много по-удобни и безопасни за всички играещи и дори само поради тази причина много повече деца и възрастни биха отишли да спортуват на това модерно съоражение. По спечеления от Общината проект за ремонт на спортните площадки било предвидено и вече изградено асфалтово покритие, но кметът изказа съгласие, че трябва да се помисли за полагане на съвременна, по-безопасна и удобна настилка.

Източник: bgbasket.com

Ключови думи: Балкан , Георги Георгиев , Община Ботевград

Подобни новини

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ff 29 Декември, 12:31

    Заради глупавата и страхлива политика на Гавалюгов и безхаберието на един селски клюводървец ще останем без баскетбол! Предупреждаваме кмета- закрие ли баскетбола ще има революция като френската и ще падат глави. Не нашите обаче!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Декември, 10:19

    Хахах, неговорете глупости каква революция, смешковци, да го бахте направили на изборите сега няма какво да се оплаквате

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete