Четвъртък, 2 Май 2024, 02:19

Промени в ръководството на БК Балкан. Михаил Михайлов е новият председател на клуба

25 Януари 2016, 20:33
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 4322 69


За разлика от последното общо събрание на БК Балкан, днешното премина по-гладко и без срамни сцени. То започна от 18:30ч. в малкия салон на НЧ „Христо Ботев” Ботевград. Въпреки че нямаше кворум (каквото е изискването по Устав), ръководството на клуба със съгласието на представители на общинското дадоха ход на събранието.
 
Бившият вече председател на клуба Георги Георгиев разясни мотивите за неговата оставка и тази на изпълнителния директор Цветан Луканов. По думите му, причините са, че общината има нов кмет и ново ръководство. „Има една дългогодишна традиция – клубът да се поеме и ръководи от кмета на общината. Затова взехме това решение и дадем възможност на новия кмет. На последното заседание такова желание изразиха и всички членове на УС”, каза Георгиев и допълни, че оставя клубът с всички разплатени сметки и на 2-ро място във временната надпревара.
 
За председател на събранието бе посочен управителят на ОП „Балкан” Петко Колев. Избрани бяха помощни комисии: мандатна и изборна комисия и двама преброители.
 
Финансовият отчет за 2015г. представи Петър Миков, счетоводител на Сдружението, след което се премина към избора на ново ръководство. Според Устава, изборът на ръководни органи става чрез тайно гласуване, но този път Петко Колев предложи гласуването да бъде явно. Постъпиха различни предложения относно числеността на новия Управителен съвет и последваха предложения за членове. Новият УС ще се състои от 5 души, а не както досега от 9. Това са Димитър Пенчев, Михаил Михайлов, Николай Пеев, Владимир Иванов и Петко Колев. Сред предложените бяха Иван Гавалюгов, Петър Наков и Любомир Лилов, но те си направиха отвод.
 
Тук думата взе кметът на общината Иван Гавалюгов: „Искам да припомня, че на събранието миналата година се случиха едни срамни неща - 114 члена изхвърлиха двама души от ръководството. Единият от тях – Александър Атанасов, вероятно е толкова обиден, че не присъства в залата. Сега се очаква същите тези хора да ме изберат за председател на клуба. Аз обаче не искам този пост. Но това не променя моето отношение към спорта”, каза той и в контра-отговор на изявлението на Георги Георгиев добави, че посочената от Георгиев практика не съществува.
"Другото, което ми прави впечатление, е че няма нито един играч на мъжкия отбор. Това не го одобрявам, дано да е случайно", допълни кметът Гавалюгов.
 
След като бяха гласувани членовете на УС, последва избор на Контролен съвет. Той е в състав: Христо Иванов, Иван Николов и Цветан Барбушев.
От избраните членове на УС, за председател на клуба бе избран Михаил Михайлов, дългогодишен треньор на детската и юношеска школа, който подаде оставка през миналата година. След оставката на Цветан Луканов от поста на изпълнителен директор, поста заема Петко Колев.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Балкан

Подобни новини

Коментари (69)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 20:47

    Половина имена не съществуват,не пишете глупости

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Януари, 21:08

    Няма кворум? Тогава какво има? IT-малоумници...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Януари, 21:13

    Гавалюгов е уникален

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Януари, 21:15

    Егати падението,всички от нафталина . Иване как си? Догодина с Троян в А1. Да ВИ е честито новото ръководство.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Януари, 21:18

    Багата в контролния съвет.Питал ли е Кучкова за това предложение. Ебати лицемерието на този човек.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Януари, 21:34

    Вече ударихме дъното, няма на къде по зле да става

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Ани 25 Януари, 21:40

    Част от новото ръководство не може да управляват самите себе си! Вижте ги как изглеждат и какво е нивото на бизнеса им! Как ли тогава ще управляват БАЛКАН? Става ми тъжно!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Януари, 22:07

    Не част, всички! Но не е луд тоя, който яде зелника, а този, който му го дава за 50 лева!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Януари, 22:07

    Не ми вдъхва никакво доверие това ново ръководство но дано пък се лъжа и да продължат и дори надградат направеното до тук и Балкан да е във възход а залата ни пълна.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: plamen 25 Януари, 22:08

    Za sajalenie otbora tragva nadolu I vse po nadolu shte otiva ako ne se vzemat po seriozni hora a ne takiva koito sa dokazali v minaloto she sa gola voda no bravo na gavalubov evala kakto sa ulicite prez zimata taka e I otbora do kraq na sezona I napred ako ima takova neshto kato napred

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete