Сряда, 8 Май 2024, 05:23

Реформаторски блок постави старт на предизборната си кампания от Ботевград

10 Септември 2014, 21:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6422 23


Тази вечер в зала “Венера” на хотел „Ботевград” лидерът на  „България на гражданите” Меглена Кунева и Димитър Делчев - зам. председател на партията и водач на листата на Реформаторски блок за 26 МИР-София област се срещнаха с гражданите на Ботевград. На предизборната среща-разговор от 17.30ч бе представена листата с кандидатите за народни представители. Гостите представи Яница Иванова - координатор на политическата партия в Ботевград, която е под номер четири в листата на коалицията.

„Няма по-трудна политика от българската. Най-сложното нещо в нея е, че доверието на всички нива е нищожно.” Това каза Меглена Кунева в началото на своето обръщение към присъстващите симпатизанти и съмишленици. Пред своите избиратели тя подчерта, че на прага на предсрочните парламентарни избори Реформаторският блок пледира за Парламент, който трябва да изглежда различно. „Няма страшно да кажеш с кого си и с кого не си, но да го кажеш ясно и при ясни правила”, каза лидерката на „България на гражданите”. Основните приоритети, които ще бъдат основаполагащи в политката на партията в бъдещия парламент са съдебна реформа, повече стимули в образованието,нови работни места, промени в социалната политика.

"Ние трябва да бъдем гласът съдебната реформа да се случи, без нея държавата няма на какво да се облегне. Съдебна система означава честност при провеждането на обществените поръчки и сигурност за българските граждани”, заяви Кунева. По отношение на образованието тя посочи , че е необходимо повече внимание на държавата към дуалната система и строги правила при определянето броя на университетите и при какви правила те да се акредитират. Освен това Кунева подчерта, че Реформаторският блок ще настоява за 0,2 % увеличение на бюджета за образование всяка година, докато се постигне 6%-вото увеличение.

По повод на предизборни обещания на други политически партии Кунева заяви ”Нали не вярвате на никой политик, че ще осигури 1 милион работни места”. Това звучи несериозно, коментира лидерката на партията. Като друг приоритет Кунева очерта необходимостта майките да бъдат защитени, като има се даде право да работят на 4-часов работен ден, но да могат да запазят правото си да получават обезщетение по майчинство. Освен това според нея всеки българин, който работи на две места трябва да бъде защитен по силата на Кодекса на труда.

За еврофондовете Меглена Кунева заяви, че от 13 млрд.и половина евро България досега е загубила половината от тях.„Не ви обещавам чудеса, но всички тези неща, които казах са възможни. Дошло е време да оценим възможностите си и да не се поддаваме на песимизъм”, каза в заключение Кунева.

След нея думата взе водачът на листата за София област Димитър Делчев.  В качеството си на юрист той наблегна на факта, че в България съдебната система е една от най-зависимите в света. Той не пропусна да отбележи причината, поради която Реформаторски блок открива предизборната си кампания именно в Ботевград.

„Вашият град носи името на един от големите революционери в българската история, но неслучайно избрахме датата 10 септември за откриване на кампанията- т.е. на 10 септември 1871г е първата явка за учредяване на таен революционен комитет от Васил Левски. Мисля, че няма да е пресилено ако кажа, че Реформаторския блок се стреми към освобождение на българските граждани от безхаберието на досега управлявалите политици”, категоричен бе Делчев. В този смисъл той зави, че в бъдещия парламент Реформаторския блок ще се бори за освобождаване от монополите и медийния натиск, какво да се излъчва и какво не. „Ние ще се стремим  да направим така, че законите в България да се спазват”, каза зам.председателят на „България на гражданите” и посочи причините, поради които страната страда от наводнения. „Масовото изсичане на горите и то законно, доведе до големи язви в централните места на горите, включително и в Софийска област. Едно средно голямо дърво задържа около 4 тона  вода. Като се отсече, водата изтича ”. Като изход от тази ситуация той посочи създаването на Агенция за провеждането на държавна политика по превенция срещу наводнения.

Не на последно място водачът на листата посочи, че Реформаторският блок се обявява против досегашната практика обществените поръчки в общините да се възлгат на две или три фирми. „Трябва да се спре тази тоталитарщина, която цари в малките градове”, коментира Делчев. В края на обръщението си той представи поименно листата на коалицията - РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС, като отбеляза, че тя е с номер 7 на интегралната бюлетина.Листата с кандидатите за народни представители е както следва:
 
1.Димитър Андреев Делчев - водач
2.Филип Симеонов Кирев
3.Светлана Добрева Атанасова
4.Яница Георгиева Иванова - Ботевград
5. Стефан Григоров Николов
6. Пламен Величков Кръстев
7.Велислав Димитров Йотов
8.Красимир Петков Петков
9.Анна Людмилова Радовска
10.Васил Петров Зашкев
11.Димитър Стефанов Лазаров
12.Борислав Любомиров Виларов
13.Григор Методиев Григоров
14.Стоян Стоилов Котев
15.Даниела Дамянова Толоева
16.Тодор Евгениев Масларски
 
След официалната част бе предоставена думата на ботевградчани за въпроси и мнения.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Парламентарни избори 2014

Подобни новини

Коментари (23)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Септември, 21:56

    :uups: :lol: :arrow:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Овца 10 Септември, 22:05

    Не прави чест на тази Кунева, да си води няколко автобуса със 'симпатизанти' . Зад читалището имаше два автобуса, пълни с бледолики. Раздаваха им кроасани и вода. На паркинга при автогарата, имаше друг автобус. После защо циганите не ходят на работа?!? Защо полицията не направи проверка? Но явно народът е толкова изгладнял, че е готов да се продаде за един кроасан и разходка. Срам. И тя гледа да мине евтино.

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Септември, 22:08

    До 2:Автобусите бяха за БАРЕКОВ! При нас нямаше мургави симпатизанти, камо ли доведени от някъде.. Айде беж да си вземеш 50-така

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Септември, 23:33

    http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=34043785

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: гост 11 Септември, 06:43

    Присъстващите бяха интелигентни хора, дошли по собствено желание, не под строй. Цигани нямаше,защото нямаше безплатен концерт и кебапчета. Съответно циганите са избиратели на Бсп и Бареков .

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Септември, 07:21

    Нали беше ШОпова,откога стана ИВанова

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Септември, 07:24

    Гласувайте за Яница, единствения човек от Ботевград с реален шанс за парламента. Така че нека Ботевград се осъзнае!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Септември, 07:38

    Деформаторският блок.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Септември, 07:51

    Ако за интелигентност се смята да си бил активен член на ДКМС, БКП или да си членувал в повече от две партии. Да наистина са били интелигентни хора на сбирката.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete