Четвъртък, 2 Май 2024, 14:46

Резултати и класиране след 12-ия кръг на АФЛ Ботевград

29 Декември 2013, 19:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 5548 37


Тази вечер се изигра първата среща от 12-тия кръг на АФЛ. Един срещу друг се изправиха отборите на Племакс и Черното Лале. Изключително важен мач за отбора на Племакс. Мачът беше много интересен за наблюдаване. Отбора на Племакс първи успя да открие резултата след страхотно воле на Цветелин Драганов. След този гол отбора на Племакс пропусна още няколко положения, докато техните противници обстрелваха врата им, но всички удари минаваха покрай вратата. При първият точен удар във вратата на Племакс, вратаря изби топката но тя попадна в краката на Милен Цеков и той не сгреши. Малко преди края на първата част Иван Колибанов отново даде преднина на своя отбор. Полувремето завърши при резултат 2:1. Втората част отново започна по-добре за домакините и Иван Колибанов направи резултата класически. Радослав Зарев върна своя отбор в мача, след хубав гол от далечно разстояние. Още в следващата атака обаче Григор Вутов вкара страхотен гол след хубава комбинация със своите съотборници. До края на мача, момчетата на гостите върнаха едно попадение, точен беше Марин Данчев, но то не беше достатъчно да вземат точка от този мач. Краен резултат 4:3.

Първата среща от съботния ден беше между отборите на Мургаш Врачеш и Светците. Отбора на Мургаш подходиха много сериозно към срещата и не дадоха никакви шансове на своите съперници, още в средата на първата част мачът беше решен. Резултата беше 7:0. До края на срещата само не беше ясно с колко гола ще загубят момчетата на Светците. Отличен мач за Мургаш направи Ивайло Цветанов който записа седем точни попадения, четири добави Марин Георгиев - Чичарито, хетрик реализира Веско Руменов, по едно попадения добавиха още Криситиан Михаилски, Ивайло Иванов - Кехмата и Иван Касапов. Почетното попадение за отбора на Светците беше дело на Радко Николаев. Краен резултат 17:1.

Втората среща за деня беше между отборите на Север и Бичкиите. Отбора на Север е по класният в тази среща и заслужено победи своя съперник. Ивайло Спасов направи страхотен мач, като отбеляза четири гола, хетрик реализира Валентин Цоков, по един гол добавиха още Георги Валентинов и Петко Илиев. За Бичкиите два гола вкара Христо Христов, едно попадение Борислав Наков. Краен резултат 9:3.

Първото дерби на 12-тия кръг беше в неделният ден, между отборите на Рио Аве и Микроак. Двата отбора са в пряк сблъсък за влизане в първите осем. Мачът започна доста напрегнато и за двата отбора и играта им като цяло не вървеше. И двата обора имаха добри полужения за гол, дори Йордан Йорданов - Leo Dachi уцели страничната греда. В средата на първата част Ангел Бадев вкара страхотен гол от далечно разстояние. Този гол смути играчите на Микроак и още в следващата така Валери Захариев вкара втори гол за своя отбор. Така завърши и полувремето. Втората част започна по-добре за Рио Аве и получиха шанс за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Гаврил Спасов не сгреши. В отбора на Микроак личеше неразбирателство и играта им не се получаваше. Вратаря на Рио Аве беше блестящ и допълнително обезнадежди момчетата на гостите. В края на срещата Радослав Цветанов отбеляза почетно попадение. Краен резултат 3:1. След тази победа Рио Аве почти си осигури влизането в първата осмица.

Следващата среща от неделният ден беше между отборите на Сити и ТПГ "Стамен Панчев". Отбора на Сити се нуждаеше от задължителна победа. Мачът беше изцяло под тяхна диктовка и те разгромиха своя съперник. С по пет гола се отличиха Благовест Благоев и Ивайло Наумов, четири попадения добави и Теодор Бочев, Добромир Василев вкара още две попадения, едно попадение добави и Иван Иванов. Краен резултат 17:3.

Предпоследния мач от 12-тия кръг беше между отборите на Ред Хартс и Олимпик Литаково. Двата отбора се намират на един до друг в класирането. Добра среща за наблюдаване, като в този мач отбора на Олимпик Литаково измъкна победата. За отбора на Ред Хартс, точни бяха Денислав Кардашев и Видин Велчев. За Литаково головете вкараха, Ивайло Касов - два, Деан Велчев и Пламен Весков по един. Краен резултат 2:4.

Последната среща от 12-тия кръг беше дербито на кръга. Един срещу друг се изправиха отборите на Орханиец и Юнивър Джим. Двата отбора до момента не се бяха срещали в официален мач. Във временното класиране се намират на втора и трета позиция, което даваше допълнителен заряд на срещата. Голям брой публика около терена допълнително нажежи атмосферата. Още от самото начало и двата отбора започнаха да играят открито. Първи до гол стигна отбора на Юнивър Джим, точен беше Здравко Атанасов. Последваха няколко хубави атаки на Орханиец и те стигнаха до изравнението, след автогол. При една хубава контра атака Цветослав Ботев отново изведе своя отбор напред. Полувремето завърши при резултат 1:2. Втората част беше по-добра за отбора на Юнивър Джим, докато момчетата на Орханиец бяха видимо изнервени и играта им не вървеше. Още от самото начало Цветослав Ботев и Здравко Атанасов осигориха комфортна преднина за своя отбор. Последваха няколко спорни отсъждания и отново претенции от момчетата на Орханиец, като за тези си претенции те бяха санкционирани с жълти картони. При една от атаките, Борис Райчев стреля много точно и успя да намали резултата. Последваха няколко пропуски на Орханиец, като при една контра атака Здравко Атанасов отново се разписа. До края на срещата отбора на гостите изцяло контролираха играта. Отличен мач за победителите направи Здравко Атанасов с четири попадения, Две добави Цветослав Ботев, един вкара и Васил Григоров. Краен резултат 2:7.

Пълна статистика от мачовете, класиране за голмайстор търсете на адрес http://balkanec.bg/afl-botevgrad

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2013

Подобни новини

Коментари (37)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Декември, 11:18

    И в тая лига почнаха да се уговарят мачове!добре че лалето не се напъваха много!Арба,ше има ли банкет като влезете в 8-цата?:)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Декември, 11:50

    Тия племакс неможаха да бият Литаковците, вчера биха Черното Лале, смехни сте бе, престанете да си оговаряте мачове, ами играхте сериозно.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Vidin 28 Декември, 12:50

    Ще кажа нещо напълно сериозно, без грам ирония.
    Това е невероятен жест от страна на организаторите на БАФЛ, че промениха началният час на голямото дерби от 18:00 на 17:00. Нека не забравяме, че това е аматьорска лига и деня и часа на мача си зависи само от двата отбора, тъй като те се съобразяват с това играчите им да са свободни. И само заради 10-тина коментара тук, началния час бе сменен. По-точно казано, бе съобразен с желанието на зрителите.
    Този жест сам по себе си праща БАФЛ на по-високо ниво. Вече се вижда, че зрителския интерес е толко голям, че организаторите се съобразяват и с желаещите да гледат мачовете. Тук е мястото да отбележим и добрата комуникация между ръководството на БАФЛ и Balkanec.bg.
    Поклон пред всички - организатори, футболисти и съдий, които смениха часа на мача заради зрителския интерес, без да са длъжни да го правят.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Декември, 13:52

    laleto tolkova si mogat

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Декември, 13:55

    Ha ha ugovarqne na machove,koito e gledal macha znae che ne e istina!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Декември, 16:03

    Kak svurshiha dneskashnite machove???ako nqkoi znae neka da napishe

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Декември, 18:36

    Балканец,айде напишете мачовете от днес как са завършили?

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Декември, 21:30

    severa i murgash biqt s mnogo

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Декември, 22:42

    #3 Видин голям си, много точно казано!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete