Петък, 3 Май 2024, 07:38

Резултати и класиране след 4-тия кръг на АФЛ Ботевград

3 Ноември 2013, 20:25
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 6932 30


Четвъртият кръг на АФЛ започна със среща между отборите на Бичкиите и Олимпик Литаково. Двубоят беше изпълнен с много голове и беше приятен за гледане. В нея по-обигран изглеждаше отборът на Литаково и те успяха да победят своя съперник. За пръв път отборът на Литаково излезнаха със зелени екипи и това явно им донесе късмет и записаха първи три точки. Краен резултат 4:9.

Вторият мач за вечерта беше дербито на 4-тия кръг между отборите на Черното Лале и Орханиец. Получи се истинска битка на терена, която зарадва многобройната публика, събрала се около игрището. Мачът започна с атаки и пред двете врати, като Иван Редовски първи успя да открие резултата с красив гол. След този гол отборът на домакините се стегна и голът не закъсня, изравнителното попадение беше дело на Ивелин Данчев. Полувремето завърши при резултат 1:1 и интригата се запази за втората част. Второто полувреме започна много добре за Орханиец, Борис Райчев се възползва много успешно в едно разбъркване пред вратата на домакините и успя да отбележи гол. Този гол явно внесе доста голямо напрежение в отбора на Черното Лале. Емоциите бяха причина за прибързани и грешни отигравания и спор със съдията. В един от споровете Ради Зарев не сдържа нервите си и използва нецензурни изрази срещу главния съдия, след което беше наказан с червен картон. Последваха много спорове от неговите съотборници, но отборът му остана с човек по-малко за  5 минути. С човек повече, Орханиец натисна своя противник и бързо успяха да отбележат и трети гол чрез Андрей Андреев. След този гол Орханиец започнаха да контролират играта изцяло и след една хубава атака Иван Редовски успя да отбележи и втория си гол. Последваха няколко смени в отбора на домакините и те сътвориха няколко атаки, които само липсата на късмет ги лиши от гол. След едно статично положение Ивелин Данчев успя да върне един гол за своя отбор. Радостта обаче им беше твърде кратка, защото Цветомир Ралков бързо върна комфортната преднина на Орханиец. Минута преди края Ивайло Златев - Терминатора вкара и трети гол за отбора на Черното Лале. Краен резултат 3:5. Това е първата загуба за отбора на Черното Лале в лигата. 

Първият мач от съботния ден беше между отборите на Сити - Север. Страхотен мач се получи между двата отбора. Още в първата минута на срещата отборът на Север нацели напречната греда и топката тупна на голлинията, но съдията не свири гол. Последваха атаки и пред двете врати, но гол не влизаше. След изпълнението на едно статично положение Ивайло Йорданов с много точен удар успя да открие резултата, 0:1 за Север. Веднага в отстрещната атака Тихомир Василев изравни с ефектна странична ножица. До края на полувремето играчите на Сити направиха пропуски и полувремето завърши при резултат 1:1. Втората част започна отново с бърз гол на Север. Отново Ивайло Йорданов - Джоки изпълни точно отсъдената дузпа в полза на отбора си. Мачът вървеше много добре за отбора на символичните гости, но Тихомир Василев отново изравни резултата. След този гол Север се втурна в атака и след изпълнението на един ъглов удар, вратарят на Сити си вкара автогол. Последва още едно чисто положение пред момчетата от Север, но топката срещна напречната греда. Играчите на Север виждаха победата, като минута преди края на мача Цветко Павлов донесе точката за своя отбор. Краен резултат 3:3.

Във втория двубой за деня се срещнаха отборите на ТПГ "Стамен Панчев" и Юнивър Джим. С оглед на представянето на двата отбора в лигата, се очертаваше нова разгромна загуба за отбора на ТПГ "Стамен Панчев". Още след първия съдийски сигнал отборът на Юнивър Джим взе инициативата. Първи във вратата на символичните домакини се разписа Павлин Димитров. Последва много красив гол от воле на Здравко Атанасов. Още през първото полувреме отборът на "Юнивър Джим" реши нещата в своя полза, като първата част завърши при резултат 0:10. Второто полувреме по нищо не се различаваше от първото и резултатът стана повече от категоричен. С десет гола се отличи Здравко Атанасов, хетрик реализира Цветослав Ботев, по две попадения добавиха още Павлин Димитров, Никола Лалев и Мариян Маринов, един гол вкара и Мирослав Миков. Краен резултат 2:20

Неделният футболен ден започна със срещата между отборите на Племакс и Мургаш. Изключително здрав и оспорван мач. И двата отбора имат доста опитни състезатели и се получи наистина стойностен двубой. Първи в срещата успяха да открият резултата символичните домакини, като точен беше Цветослав Велчев. Този гол стресна играчите на Мургаш и те започнаха да играят по-добре. След една хубава атака Ивайло Цветанов успя да върне равенството в мача. Полувремето завърши при резултат 1:1. Втората част отново започна по-добре за отбора на Племакс и Цветелин Драганов изведе отново своя отбор напред в резултата. След този гол последваха още пропуски пред врата на Мургаш. В пореден мач отборът на Племакс няма късмет и допусна пълен обрат, като на два пъти се разписа Марин Георгиев - Чичарито и така Мургаш поведоха с 2:3. До края на двубоя символичните гости пропуснаха няколко шанса да изравнят резултата. Краен резултат 2:3.

Вторият двубой за деня беше между отборите на Рио Аве и Светците. Отново много интересен мач за наблюдаване. Отборът на Рио Аве във втори пореден мач подцениха своя съперник и това им изигра лоша шега. Първата част завърши при резултат 2:2. Точни за Рио Аве през първата част бяха Мариян Николов и Валери Захариев. Втората част беше още по-интересна. Още в самото начало играч на Рио Аве получи жълт картон, за оспорване на съдийско решение, и остави отбора си с човек по-малко. В тази ситуация отборът на символичните гости се възползва много умело и успя за пръв път в мача да поведе в резултата. Публиката силно окуражаваше отбора на Светците и им даваше още повече стимул за игра. Пет минути преди края на двубоя отборът на Рио Аве направи пълен обрат с голове на Валери Захариев и Гаврил Спасов. Рио Аве предвкусваше победата, но в даденото от съдията продължение отборът на Светците вкараха много ефектен гол и развалиха празника на Рио Аве. Точни за отбора на Светците бяха Младен Стефанов, Радко Николаев и Николай Методиев.  Краен резултат 4:4.

Последната среща от 4-тия кръг беше между отборите на Микроак и Ред Хартс. Срещата беше страхотна и предизвика интереса на многобройната публика, която беше дошла да гледа. Мачът започна доста добре за отбора на Микроак, но те не успяха да реализират добрите голови положения. Отборът на Ред Хартс играеше много дисциплинирано и 10 минути след началото на срещата успяха да открият резултата, след хубав гол на Павел Чаушев от пряк свободен удар. Този гол изцяло разстрои играта на Микроак и те получиха в рамките на 5 минути още три гола. Първо Тони Симеонов отбеляза за 0:2, след което Иван Кардашев добави още две попадения. След тези голове настъпиха смени в отбора на Микроак и те заиграха доста по-добре, като се отърсиха от този шок. Полувремето завърши при резултат 0:4. Втората част отборът на Ред Хартс решиха, че мачът е свършил и ще постигнат лесна победа, но не така мислеха момчетата от Микроак. Малко след началото, вратарят на Ред Хартс фаулира Нейко Нейков в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Радослав Цветанов, който беше безпогрешен. След този гол Микроак се възроди, в следващата атака Йордан Йорданов - Дачи, успя да прехвърли много ефектно вратаря на Ред Хартс. Играта на Ред Хартс се разстрои и те започнаха да правят много грешки. Отново Йордан Йорданов успя да вкара за 3:4. Малко преди края Радослав Цветанов вкара и втория си гол в срещата и възстанови равенството. Отборът на Микроак се втурна в атака и Нейко Нейков донесе победата за своя отбор с много точно изпълнение. Краен резултат 5:4.

Пълна статистика от мачовете, класиране за голмайстор търсете на адрес http://balkanec.bg/afl-botevgrad


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2013

Подобни новини

Коментари (30)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 23:12

    Еи Лалето ако изхвърлите Зарев и Семков, може и да биете в някой важен мач!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 23:17

    Zburkali ste na terminatora imeto be

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 23:21

    Нямаше ли кой да плясне един памар на тоя Семков, да спре да говори глупости. Стана за смях пред всички.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 07:36

    #3 научисе да пишеш, пък тогава давай акъл!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 16:36

    mnogo hubav ma4 !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete