Петък, 3 Май 2024, 12:03

Резултати и класиране след 5-тия кръг на АФЛ Ботевград

9 Ноември 2013, 20:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 7711 48


Днес от 19:00 започна първият мач от петия кръг на АФЛ. Един срещу друг се изправиха отборите на Мургаш и Сити. През първата част и двата отбора имаха своята възможност да отбележат гол, но вратарите се предствяха на ниво и не позволиха нападателите да ги преодолеят. Минута преди края на първата част, Марин Геогриев с хубав диагонален удар нацели напречната греда, но при добавката Ивайно Иванов - Кехмата успя да вкара гол. На полувремето резултатът беше 1:0. Втората част започна с голям "шамар" за отбора на Сити, като още след изпълнението на център, хубава комбинация между играчите на Мургаш изведе Николай Сърновски на добра позиция и той успя да отбележи втори гол. Това попадение като че ли прекърши отбора на Сити и те изгубиха концентрация, от това се възползваха символичните домакини и бързо осигуриха комфортна преднина - точни бяха Марин Георгиев и на два пъти -  Цветелин Николов. Резултатът даде допълнителна увереност на Мургаш и те заиграха своята игра. До края на мача хетрик реализира Марин Георгиев - Чичарито, по едно попадение добави Тодор Минковски и Костадин Дамянов. Почетното попадение за отбора на Сити вкара Благовест Благоев. Краен резултат 9:1.

Съботният ден започна със среща между отборите на "Олимпик" Литаково и ТПГ "Ст. Панчев". Очакваше се лесна победа за отбора на Литаково с оглед на представянето на техния противник до момента. Мачът започна под диктовката на символичните домакини и те бързо успяха да поведат в резултата. През цялото време Олимпик контролираха играта и заслужиха победата. Четири попадения във вратата на ТПГ "Стамен Панчев" отбеляза Пламен Весков. С хетрик за отбора победител се отличи Пламен Петков, едно попадение добави и Александър Петков. Краен резултат 8:2.

Втората среща за деня беше между отборите на Юнивър Джим и Черното Лале. Очакваното от всички дерби не се получи. Отборът на Юнивър Джим беше в целия си състав, това оказа голямо влияние на срещата. Още от самото начало отборът на Юнивър Джим се впусна в атака, като добрите намеси на вратаря на Черното Лале, Димитър Димитров, лишиха домакините от бърз гол. След една хубава комбинация между Павлин Димитров и Иван Мишев, последният откри резултата с много красив гол. В отбора на символичните гости личеше напрежение и при изнасянето на топката допуснаха грешка, от която много умело се възползва Цвятко Иванов. Отборът на Черното Лале имаше своите възможности за гол, но не успяха да ги реализират. За сметка на това в играта на домакините се получаваше всичко и първо Павлин Димитров успя да вкара гол, след това Иван Мишев добави още два гола. Минута преди края на полувремето Васил Григоров добави още едно попадение. На полувремето резултатът беше 6:0. Със започването на втората част, след хубава атака отборът на Черното Лале върна един гол, дело на Светлин Семков. В следващата атака пък Ивелин Данчев нацели страничната греда. Като че ли това беше всичко за символичните гости, като с головете на Мариян Маринов, Юлиан Георгиев и отново Иван Мишев, оформиха разгормната победа. С пет гола в срещата се отличи Иван Мишев. Краен резултат 10:1.

Последната среща от съботния ден беше между отборите на Орханиец и Микроак. Изключително зрелище се получи в тази среща. Огромна подкрепа от публиката за пореден път имаше за отбора на Микроак. Мачът започна доста равностойнно, като играта беше предимно в центъра на терена. Първото голово положение беше пред отбора на Микроак, но те не успяха да го реализират. Десет минути преди края на първата част в отбора на Орханиец влезе в игра Иван Редовски, който изцяло промени облика на своя отбор. След една хубава атака на Орханиец Николай Петков беше изпуснат от своя пазач и той с много точен удар откри резултата. Отборът на Микроак играеше много добре и тази му игра се ознаменува -  след една хубава контраатака и прострелна топка отдясно на вратата на Орханиец, беше засечена от защитника и се отбеляза ефектен автогол. Полувремето завърши при резултат 1:1. Втората част започна много силно за отбора на Микроак, като след една солова акция на Кристиян Василев успя да изведе своя отбор напред в резултата. След този гол отборът на Орханиец се втурна в атака, а отборът на Микроак се прибра и играеше на контраатака. В една от контраатаките хубава комбинация между Радослав Цветанов и Йордан Йорданов завърши с гол. Така отборът на Микроак поведе в резултата с 1:3. Десет минути преди края на срещата отборът на Орханиец получи шанс да изпълни наказателен удар, след като топката срещна ръката на Нейко Нейков. Зад топката застана Иван Редовски, който не даде никакъв шанс на вратаря. Този гол беше преломен за отбора на Микроак, като още в следващата атака отново Иван Редовски преодоля своя персонален пазач и с много ефектен прехвърлящ удар изравни резулата. В края на срещата символичните домакини успяха да вкарат още три безответни гола, дело на Николай ПетковИван Редовски и Борис Райчев и така осигуриха победата. Краен резултат 6:3.

Петият мач от петия кръг на АФЛ беше между отборите на Ред Хартс и Племакс. И двата отбора редуваха силни и слаби игри. Срещата започнаха отбора на Племакс и те създадоха първите опасности за гол. В отбора на Ред Хартс се виждаше леко напрежение и бъркаха доста лесни топки. При една от атаките си Племакс успя да открие резултата с гол на Николай Бановски. Този гол изцяло разстрои играта на Ред Хартс и те допуснаха още два гола дело на Пламен Данчев и Стальо Ангелов. Полувремето завърши при резултат 0:3. Втората част отново започна доста по-добре за отбора на Племакс и те бързо успяха да вкарат и четвърти гол, негов автор беше Цветелин Драганов, след този гол отбора на Племакс явно решиха, че мача е свършил и се забеляза лек спад в играта им. От това много умело се възползваха играчите на Ред Хартс и бързо върнаха три попадения дело на Павел Димитров, Тодор Шахов и Иван Кардашев. Тези три попадения стреснаха момчетата на Племакс и те бързо отговориха с гол дело на Пламен Данчев. Малко преди края на срещата след грешка в отбраната на символичните гости, най-съобразителен беше Тодор Шахов и намали резултата, с което направи последните минути много напрегнати за отбора на Племакс. В една от последните атаки на Ред Хартс, Тодор Шахов се превърна в герой за своят отбор като успя да изравни резултата и да донесе точката за своя отбор. Краен резултат 5:5.

Предпоследната среща от петия кръг на АФЛ беше между отборите на Север и Рио Аве. Изключително напрегната среща с оглед темперамента и на двата отбора. В началото на срещата играта беше много равностойна и липсваха положения за гол пред двете врати. След една отбита топка от вратаря на Север, най-съобразителен беше Димитър Георгиев - Бомбата, който от далечно разстояние вкара красив гол с глава. Този гол внесе допълнително напрежение в момчетата на Север, който се нахвърлиха срещу своя вратар. Това напрежение само влоши тяхната игра и те пропуснаха доста добри положения да изравнят резултата. Полувремето завърши при резултата 0:1. През втората част отбора на Север направи няколко смени, и играта им значително се промени. При една контра атака обаче отбора на Рио Аве успя да отбележи и втори гол благодарение на Ангел Бадев. Десет минути преди края на срещата Вальо Цоков върна своя отбор в играта като отбеляза много красиво попадение. Този гол даде огромен стимул на момчетата от Север и те повярваха, че могат да вземат точката от срещата. При един коварен изстрел от играч на Север и разбъркване пред вратаря на Рио Аве, се стигна и до автогол. Няколко минути преди последния съдииски сигнал Вальо Цоков се превърна в герой за своят отбор, като засече едно прострелно центриране от ъглов удар и донесе трите точки за своя отбор. Краен резултат 3:2.

Последният двубой от петия кръг беше между отборите на Светците и Бичкиите. Много спокоен мач, през цялата среща отбора на Светците контролираше играта и заслужено победиха своят съперник. Точни за отбора на Светците бяха Радко Асенов с три гола, Христо Христов добави два гола, по едно попадение добавиха още Мичо Мичов, Марин Митков, Николай Николов и Младен Стефанов. Краен резултат 9:2
 
Пълна статистика от мачовете, класиране за голмайстор търсете на адрес http://balkanec.bg/afl-botevgrad

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2013

Подобни новини

Коментари (48)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 08:50

    Сити-то без Тишката са гола вода, не могат 1 топка да си подадът, само знаят да мрънкат и се мислат за големи играчи някой!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 09:30

    Тишката е добър , ама по душа.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 10:57

    Чичарито голмайстор на лигата, това е. След което трансфер в Левски!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 13:57

    Юнивър Джим - Черното Лале 11:1 e tva normalno li e :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 15:41

    1300% МУРГАШ ШАМПИОНИ

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 16:19

    Abe kvo sa patiq city be haha sichki sa balucheta Edin pas memo si dadat drivers 8) hahah

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 18:21

    kak zavar6iha ma4ovete dneska

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 18:30

    Koki4eta :D :D :D ovehtqli

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 19:11

    smeite se na laletata ma te imat ot tyk natataka vse po slabi sapernici taka4e koito se smee posleden se smee nai -dobre :)

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 19:19

    Изхвърлете всички професионалисти от Юнивър Джим и тогава да играят, без Мишев и тия глупаци от Мездра, два паса не могат да си подадът!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete