Четвъртък, 13 Юни 2024, 16:49

Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз достъп до трасето на Мездра - Ботевград

16 Април 2021, 19:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1398 6


Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп до трасето на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград. Хората от селото и туристите, посещаващи манастира „Св. Николай“, ще имат връзка с републиканския път. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, се срещнаха с представители на инициативен комитет от Скравена във връзка с модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

Както е и в момента достъпът до храма ще се осъществява чрез общинския път SFO I-1/3065/ Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята, който се отделя от първокласния път I-1 при село Скравена. След като завърши модернизацията на трасето Мездра - Ботевград преминаването ще е чрез пътен надлез при 189-ти км като пресичането с общинската пътна мрежа ще бъде безконфликтно на две нива. Новият пътен надлез ще е на около 3 км от село Скравена.

Пътищата се строят, за да се улеснява пътуването на хората, достъпът до населените места и културните забележителности в района, каза председателят на УС Георги Терзийски. В диалог и сътрудничество с местната власт Агенция „Пътна инфраструктура“ е приела предложението на община Ботевград вместо кръгови кръстовища ще се изградят съоръжения на две нива, с което ще се повиши пътната безопасност предвид нарастващия тежкотоварен трафик и очакваното увеличение на автомобилното движение в следващите години. В диалог с кметовете на отделните населени места АПИ търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите при реализацията на важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград. При подготовката и разработването на проекта се стремим да удовлетворим всички искания за осигуряване на необходимите пътни връзки, подчерта инж. Досев.

С изграждането на новото трасе на път I-1 движението в участъка в района на с. Скравена и с. Новачене ще се осъществява безопасно и удобно като са предвидени следните пресичания на две нива:
-Пътен възел „Люти дол“ при 175-ти км;
-Общински път ОП SFO 1093 с. Новачене - с. Боженица /пътен възел Новачене/;
-Ведомствен път Скравена - Кариера при 187-ми км, който ще е надлез над новия път;
-Общински път SFO 3065/I-1 Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята при 189-ти км /надлез Трудовец/;
-Селскостопански подлез при 190-ти км;
-Пътен възел „Ботевград“ при 193-ти км.

АПИ съвместно с местната власт ще продължи да търси възможности за подобряване на достъпа на отделните населени места до новата инфраструктура на територията на община Ботевград.

Източник: api.bg

Подобни новини

Коментари (6)

 • Отговори (3) (0)
  1. добавен от: Анонимен 16 Април, 19:47

  Покажете картите с възелите,надлезитд и подлезите,защо ги криете?

 • Отговори (2) (0)
  2. добавен от: Анонимен 16 Април, 20:29

  Покажете карта да се види къде има отбивка,къде има надлез и наистина ли ще бъде оправен пътя под лозята имоста при Стрелеца!

 • Отговори (1) (0)
  3. добавен от: Анонимен 17 Април, 15:48

  Заблуждават хората, от Скравна за да се качат на скоростния път трябва да се отиде до Новачене или до Пика на Ботевград

 • Отговори (0) (2)
  4. добавен от: Анонимен 17 Април, 16:36

  Вижте как гледат картата ,дали въобще могат да я разчетат

 • Отговори (1) (0)
  5. добавен от: Анонимен 17 Април, 22:35

  До сега никой не е показал карта за отбивка за селото. Считаме ,че не сме хора втора ръка! Може ли да не се обърне внимание и селото да остане без връзка с вилната зона и със селото? Смешни проектанти! Те сигорно никога не са обходили трасето да се запознаят къде трябва да има отбивки,Не претендираме ,че сме най-важното село,но и ние си плащаме данаци и заслужаваме уважение!

 • Отговори (1) (0)
  6. добавен от: Анонимен 18 Април, 05:57

  Някой ще може ли да каже от Скравена за Ботевград и обратно ще може ли да се влиза при Чуклето как ще става с надлез или с подлез или ще ни накарат да обикаляме няколко километра

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (1)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (7)
70% Complete
Не (14)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (1)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (2)
70% Complete
Всички са маскари. (11)
70% Complete