Неделя, 28 Април 2024, 23:43

Отговорите на кмета Георги Георгиев на запитване на Иван Гавалюгов

30 Януари 2014, 17:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3544 8


В края на редовното заседание на ОбС днес, общинският съветник Иван Гавалюгов внесе питане с  няколко въпроса, адресирани към кмета на общината Георги Георгиев. Публикуваме техния текст и отговорите на Георгиев.

• Какви се очаква да бъдат месечните експлоатационни разходи на новата спортна зала и предвиждат ли се тези средства в новия общински бюджет?

Отговор на кмета: Не, ние все още не знаем, какъв щат  ще бъде утвърден, дали няма да се търси мениджърска фирма да ръководи залата. Когато я открием, може да обявим конкурс или търг. В новия бюджет ще има промяна - миналата година община Ботевград бе заделила пари за спорт - 250 хил. лв.При всички положения в новия бюджет община Ботевград ще има увеличение спрямо миналата година за спoртна дейност, предвидили сме 350 хил.лв.

• Каква сума до момента е изплатила Община Ботевград на фирмата изпълнител на обекта, каква сума остава да се изплати и каква сума от плащанията е, или ще бъде, от банков заем?

Отговор на кмета: Сумата, която е изплатена до момента на фирмата изпълнител е 5 милиона и 700 хиляди лева. Остава да изплатим за строително-монтажни работи още до края 1 800 000 лв., от които 1 300 000 за самата зала и 500 хил.лв за вертикалната планировка отвън - шадравани, плочки, осветление и т.н. На този етап всичко, което ни предстои да изплатим 1 800 000 лв.са от банков заем, който е теглила общината. Освен тях ние  имаме да погасяваме към банката 800 000 лв. банков заем т.е. 2 600 000 лв. имаме общо ангажимент по залата. Не съм се отказал обаче да търся всички възможни начини и форми да търся още източници и това е заложено в бюджета от данъци. Имаме да събираме 3 500 000 лв. от данъци през 2014 г.
3милиона лева са заложени за залата през първата година на строителство, втората година отиваме на 2 100 000 лв., аз за календарната 2014 година - 1 100 000 лв.

В изнесената на последната редовна сесия на ОбС Ботевград информация за спорта за периода юли-декември 2013-та година и в последвалите дебати не бяха изяснени следните няколко въпроса:
• Кои персонално са лицата, които са направили разпределението на общинските средства за спорт, осигурени през 2013-та година и по какви критерии е направено това разпределение?

Отговор на кмета: Ако четете действащия закон за управление на общинския бюджет през 2013 г., а през тази година бе ликвидиран и бе утвърден нов закон, там ясно пише, че първостепенен  разпоредител на общинския бюджет е кметът. След като Общинския съвет е определил законовата рамка, аз съм разпоредил парите от бюджета.

• На кои треньори по видове спорт Община Ботевград е изплащала възнаграждения по договор през 2013-та година, какво е било месечното възнаграждение по тези договори и за кои месеци и на кои треньори  са изплатени тези възнаграждения?

Отговор на кмета: Заплатите на треньорите по баскетбола се плащат от БК ”Балкан”. Там трябва да се пита Управителния съвет.
През 2013 г са изплатени 14 900 лв. като заплати на 5 треньори:
Добринка Николова - треньор по акробатика за месеците декември - януари, без месеците на лятна ваканция  - юли, август и септември;
Георги Стойчовски - треньор по футбол за месеците декември - януари, без месеците  на лятна ваканция  - юли, август и септември;
Димитър Добревски - треньор по футбол за месеците декември - януари, без месеците на лятна ваканция  - юли, август и септември;
Цветолюб Илиев - треньор по таекун-до за месеците януари, февруари, март, април, май и юни. За месеците  октомври,ноември и декември не се е явил да подпише договор с Община Ботевград.
Марин Гогов - треньор по тенис на корт за месеците януари, февруари, март, април, май и юни. За месеците  октомври,ноември и декември не се е явил да подпише договор с Община Ботевград.
През 2013 г са изплатени 11 075 лв. като заплати на 3-ма сработници поддръжка на спортни имоти: Мирослав Божков, Васил Паланковски и Христо Илиев.

По повод откриването на реконструирания площад Форум и изградената на него и вече използваща се детска площадка моля да разясните:
• Защо при изграждането и въвеждането в експлоатация на площадката за игра на новооткрития обект „Ротонда и околно пространство в централна градска част - "Форум“ не са спазени изискванията на Наредба №1 на МРР за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра? Кой носи отговорност за неправомерното въвеждане в експлоатация на това съоръжение и какви мерки ще предприемете за отстраняване на нередностите и привеждането на площадката във вид, съответстващ на нормативните изисквания?

Четете в статията на “balkanec.bg” със заглавие: Иван Гавалюгов и кметът в спор за конфликт на интереси и изрядността на детската площадка на "Ротондата".

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Иван Гавалюгов

Подобни новини

Коментари (8)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 18:08

    той целият е сбъркан

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 18:38

    номер втори ти си сбъркан кметът е страхотен човек

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Януари, 19:39

    Може би трябва да го кръстят ГЕРОЙгиев :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Януари, 20:48

    Все акълии сте по тия форуми! Дали има и 20 човека където да напишат счислен коментар!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Януари, 22:34

    Каквото и да продума тоя - все е лъжа!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 31 Януари, 10:04

    Е г-н Георгиев, кога ще пуЩаме новата спортна зала- за трифон зерезан,за баба марта,за велик ден или Гергьов ден, неска е датата да кажете

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Януари, 11:53

    нема по-голем дебил дето говори НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ и сам си верва от г у ш о !!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete