Неделя, 28 Април 2024, 22:40

Предложението на Иван Гавалюгов за отпускане на помощи за възрастни за Великден и Коледа не бе прието

30 Януари 2014, 11:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2140 1


По време на обсъждането на плана за развитие на социалните услуги в община Ботевград за 2014г., съветникът Иван Гавалюгов направи предложение за допълнение към точка 14, касаеща Мерки и инициативи за възрастните хора в общината.
„В тази точка единствено е  предвиден безплатен транспорт за възрастните. В плана за изминалата 2013г. година беше гласувано да се отпуснат помощи за възрастните за Великден и Коледа, а това бе частично изпълнено. Предлагам в този план към точка 14 да се добави към дейностите отпускане на финансови помощни средства за възрастните за Великден и Коледа, без да се залагат средства, а да са според бюджета” – предложи Гавалюгов.
 
В отговор кметът Георгиев изнесе аргументи, защо не е съгласен с предложението и няма да го приеме.
„Първо, който се интересува от това трябва да се е поинтересувал и за проекто-бюджета за тази година. Той бе даден на публично обсъждане, както и в интернет. Това са финансите. За разлика от предишната година, тази година сме ограничени поради ангажимента ни към спортната зала. Това е обективното. Субективното, обаче - идват избори. Не искам да бъда упрекван от онези, които ще загубят или ще спечелят изборите, че кметът на Ботевград нарочно за Великден е дал предложение и са отпуснати за 6300 човека по 30 лв., защото иска да манипулира изборите”.

 
Иван Гавалюгов изтъкна, че по този начин се доказва мнението, че миналата година помощите за възрастни са раздадени предвид предстоящите тогава парламентарни избори.
„Аз за това съм осъден вече. Не искам да си губя времето” -  заяви кметът.

Цветан Миньовски попита кмета, защо предложението от независим съветник  не се приеме като идея. „Аз няма нищо против идеята на Иван, но аз отговарям, защо не мога да я приема. Но ако от някъде се напълни хазната, ще се промени и програмата за бюджета. Нека да дойдат парите” – коментира градоначалникът.
 
Съветничката Марияна Горгачева помоли, когато се изготвя един такъв план, той да бъде изготвен с някаква конкретност. „Миналата година направих предложение и сега ще го повторя – на една от следващите сесии да бъде даден отчет за извършеното през 2013г. Това е само една таблица, която няма никаква конкретика” – поясни тя.
 
В отговор кметът поясни, че изпълнението на законови разпоредби не е формалност. „Това е изпълнено във връзка с определен закон и определени изисквания. Всяка година се правят отчети, а отчетите за социалната дейност са най-видими. Ако ходите нормално по улиците на Ботевград и наблюдавате всичко и запаметявате, трябва да разберете, че социалната политика сериозно се развива и сериозно се изпълнява” – допълни Георгиев.

 
Последва гласуване на предложението на съветника Иван Гавалюгов, което съответно не бе прието. Общинските съветници приеха плана за развитие на социалните услуги през 2014г. в община Ботевград с 26 „за” и един „въздържал се”.
 
 След гласуването кметът се обърна към Гавалюгов с думите: "Най-много бяха критикуван за тези пари за Великден от вашия личен сайт. Ти си страхотен пример за отрицание на отрицанието", на което Гавалюгов отвърна, че критиките са били основателни и това е било предизборнен трик.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Иван Гавалюгов

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 14:26

    Иван даже да каже, че той ще финансира лично, пак няма да се съгласи кмета, само и само напук.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete